FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder staat een selectie van de meest gestelde vragen en onze antwoorden daarop. Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem dan hier. Staat uw vraag er niet tussen, neemt u dan gerust contact op met het secretariaat van Rugnetwerk Zuid-Holland Zuid.

Worden mijn behandelingen fysiotherapie binnen het Rugnetwerk Rotterdam vergoed?
Als u een aanvullende verzekering heeft met behandelingen fysiotherapie, is dit geen probleem. U kunt zelf nagaan bij uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen u vergoedt krijgt en dit is ook terug te vinden in uw polis. Behandelingen van uw rugklachten door de fysiotherapeut worden niet vergoed vanuit het basispakket, ook niet als deze chronisch zijn. Uitzondering hierop is als u een operatie aan de rug heeft gehad.

Hoe kan ik mij aanmelden?
U kunt zich rechtstreeks bij een fysiotherapeut van het Rugnetwerk Rotterdam aanmelden. Natuurlijk kunt u ook via de huisarts of orthopeed verwezen worden. Op de home pagina van deze site kunt u op de google maps kaart zoeken welke aangesloten fysiotherapeut er bij u in de buurt zit.

Hoe vaak moet ik naar de fysiotherapeut?
U bespreekt samen met de fysiotherapeut van het Rugnetwerk Rotterdam hoe vaak u behandeld moet worden. Dit kan variƫren van 2-3 keer per week tot veel minder frequent als u in een stabiele of afrondende fase van het herstel of revalidatie bent.

Kan ik ook aan huis behandeld worden?
Als u niet mobiel genoeg bent om naar de praktijk te komen kunt u aan huis behandeld worden. We streven er wel naar zodra het kan, dat u naar de praktijk toe komt, omdat u daar veel beter aan uw herstel kunt werken.

Mag ik zelf een fysiotherapeut kiezen?
Ja, u mag altijd zelf kiezen door welke fysiotherapeut u behandeld wilt worden. U bent niet verplicht een fysiotherapeut te kiezen uit het Rugnetwerk Rotterdam.

Het heeft echter wel veel voordelen, omdat u dan zeker weet dat u door een gespecialiseerde en aangesloten fysiotherapeut wordt begeleid, die in nauw contact staat met de verwijzers uit het ziekenhuis. Hierdoor zijn de lijnen kort als er meer informatie gewenst is of als er overleg moet plaats vinden over de rugklachten en het herstel.